Servis: 01 6554 760 - Rezervni dijelovi: 01 6537 341

Specijalizirani servis vozila marke Opel

Željko Pavičić - Opel Astra OPC

Prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama 2014 - Relativno kratke, ali izuzetno brze i opasne dionice brdskih staza iziskuju vrhunsku koncentraciju i znanje od vozača, a od vozila izuzetnu pripremljenost za pojedinu etapu.

Brdske utrke su specifične po tome što se natjecanje sastoji od zbroja vremena ostvarenih u dvije vožnje. Posebno su atraktivne utrke u lošim vremenskim uvjetima, kojim planinski i gorski predjeli Hrvatske obiluju. Zahvaljujući svojoj dinamičnosti i atraktivnosti, brdske utrke privlače veliki broj gledatelja i popriličnu medijsku pažnju.

U 8 utrka koje se održavaju tijekom cijele sezone, tempo je izuzetan, a pogreške se skupo plaćaju – bilo da su počinjene oko pripreme vozila ili samom greškom u vožnji. Rezultati i plasmani su često neizvjesni do samog kraja sezone.

Od osam utrka dvije se voze u susjednim zemljama Sloveniji i BiH.

Vozač - Željko Pavičić Rođen 1975, vlasnik autoservisa „Pavičić“, bavi se autosportom niz godina. Svoje poveliko znanje pretočio je prvo tijekom natjecanja u utrkama ubrzanja na 402 metra u razdoblju 2002-05. godine, osvojivši niz zapaženih plasmana, a sa svojim vozilom je i dva puta postavio najbolje vrijeme na utrkama. Nakon par godina pauze zbog promjene lokacije i unaprijeđenja vlastitog autoservisa, vratio se u vode autosporta, ovaj put u disciplini brdskih utrka (2009-2014).

Natjecateljsko vozilo – Opel Astra OPC Željko Pavičić je pri izboru vozila ostao vjeran marci vozila o kojoj ima najveće znanje – Opelu. Uz kvalitetan tim servisera, pripremljena je Opel Astra OPC. Neke od karakteristika vozila su: X20XER motor – sa modifikacijama oko 240+ KS; Sachs ovjes, modificiran sa uniball prihvatima i potpuno podesiv; AP racing kočioni sustav; Quaife mjenjač bez sinhronizacije zubčanika (kopče,ravni zubi). Naravno, kompletno vozilo je pripremljeno za natjecanja sukladno pravilnicima FIA-e.

Plasmani tijekom sezone 2014:

  • Pet prvih mjesta,jedno drugo, treće i četvrto mjesto
  • Prvo mjesto u klasi A8 (do 2000ccm) od deset bodovanih natjecatelja
  • Ukupno prvo mjesto u grupi A/S1600/Kit Car/S-2000 od 25 bodovanih natjecatelja.